Op kijken naar: ‘Er zijn verschillende mensen waar ik naar opkijk. Jennifer Lopez is hier een geweldig voorbeeld van. Heel gek misschien dat ik als man, opkijk naar een vrouw, maar ik leg hier even uit waarom. J-Lo is gestart met niets, of toch niet meer dan een droom. Ze wilde als Latina de muziek-, acteer- en modewereld veroveren. En eerlijk? Het is haar enorm goed gelukt! Haar lijfspreuk was ‘Jij en jij alleen weet wat je wilt in het leven, enkel jij kan bepalen wat je zal bereiken in het leven, enkel jij zal weten wat je lichaam kan verdragen’. Haar motto, is nu ook mijn motto in mijn leven. Oké, ik geef toe, ik heb heel hard moeten werken en veel moeten opgeven om mijn zaak te laten groeien… MAAR daar tegenover staat dat ik mensen elke dag opnieuw blij kan maken. Als ik dit hoor, denk ik, ‘Missie geslaagd’. Ook naar deze mensen kijk ik op, het zijn ook vaak mensen die gelukkig worden van de kleinste dingen in het leven. Ik vind dat echt een kunst want tevreden zijn met kleine zaken is niet voor iedereen weggelegd.’

Vallen en op staan: ‘In mijn tienerjaren blogde en vlogde ik er op los. Ik keek naar niets of niemand en deed lekker mijn eigen ding. Nu ik ‘ouder en wijzer’ ben, denk ik op een andere manier. Ik denk geen 2 keer, maar wel 5 keer na voor ik iets nieuws start of doe. Vorig jaar opende ik een winkel in het hartje van Beveren-Waas. Ik dacht echt dat ik het ging maken hier, dat ik er niets voor moest doen en dat de mensen wel vanzelf naar de winkel zouden komen. Ik zou mega gelukkig worden dacht ik. Wel, niets was minder waar. De mensen kwamen niet vanzelf, ik moest de mensen van de markt naar de winkel lokken om te verkopen. Waren er events, dan stonden de podia altijd mijlenver van de winkel en was het voor de toeschouwers ook te ver om een kijkje te nemen in mijn winkel. Ik heb een turbelent jaar gehad, vol met valkuilen waar ik uit moest kruipen en bergen die ik, op een manier, moest beklimmen. Het kostte mij zoveel energie dat ik er fysiek en mentaal onder begon te lijden. Net toen ik dacht dat het niet erger kon, kam de grootste klap. ‘Er gaan werken starten in de achterkant van je winkel’. Het enige wat door me heen ging was, ‘Oh neen, dit kan toch niet waar zijn?!’. Toen begonnen de werken, die gingen gepaard met hevige regenval waardoor heel mijn winkel ook nog eens onder water stond. Door de vermoeidheid en alle stress, voelde elke druppel als een inslag van een grote hagelbol en geen enkele paraplu was groot genoeg om me droog en veilig te houden. De tranen liepen over mijn wangen alsof ik een leeggelopen oceaan te vullen had. Ik zag mijn droom, mijn GLOBAL FASHION in duigen vallen. Na een heftige periode heb ik een tijdje rust genomen. Hier vond ik nog de laatste positieve vibes in mijn lichaam, en heb ik besloten om een plan B te maken. Ik opende een nieuwe winkel, dichter bij huis, in de Klinge. Mijn plan B was een succes en groeit elke dag nog door. Ik ben iedereen dankbaar die in mij is blijven geloven, ook wanneer ik het zelf niet meer kon. Soms hebben we tegenslagen nodig om sterker te worden dan daarvoor.’

Motivatie: ‘In een slechte periode moet je jezelf rust geven. Neem de tijd om na te denken over de stappen die je wilt zetten. Omring jezelf met mensen die positief door het leven gaan en die kunnen bijdragen aan je geluk. Lees positieve verhalen, en onthoud vooral dat elk succesverhaal ook zijn diepe dalen en hoge bergen heeft moeten overwinnen.’

Droom: ‘Ik ben een eeuwige dromer, daar is totaal niets mis mee! Mijn dromen houden me jong als persoon en mijn zaak blijft groeien. Zonder dromen zou de wereld een saaie en grijze boel zijn.’

-xoxo khevin-